Back
a

Turbulencija

Novi Sad 19.02. u 18h/Promocija književnog časopisa “Beleške”

U petak, 19. februara od 18h u Omladinskom centru CK13 (Vojvode Bojovića 13, Novi Sad) će biti održana promocija.

Časopis “Beleške” ćete moći da preuzmete besplatno, a na promociji će govoriti urednici i autori tekstova.

Omladinski centar CK13 praktično od svog osnivanja sprovodi kontinuirani književni program u okviru koga je do sada održano preko stotinu književnih večeri, promocija knjiga, javnih čitanja i literarnih događaja posvećenih značajnim autorima i autorkama. U CK13 su se godinama održavale večeri čitanja autorske poezije pod nazivom “Poezija u kući”, a od 2012. godine u kontinuitetu se organizuju radionice kreativnog pisanja, namenjene pre svega mladima. U prethodnim godinama CK13 je organizovao i pet književnih kolonija, a do sada je štampano šest književnih zbornika, sačinjenih od tekstova koji su mahom nastajali na radionicama kreativnog pisanja i na pomenutim kolonijama.

U okviru književnog programa CK13 se, osim književnih promocija, održavaju i večeri javnog čitanja pod nazivom “Autor nije prisutan”, kao i već pomenute radionice kreativnog pisanja koje nose ime “Pisalište”, dok se poslednje dve i po godine u Crnoj kući okuplja i čitalački klub, poznatiji kao “Književni klabing”.

Uredništvo časopisa “Beleške”, kao i većina autora i autorki tekstova u njemu, dolazi upravo iz ovih gorepomenutih aktivnosti. Tako ćete imati prilike da čitate prikaze i kritike knjiga o kojima se diskutovalo u klabingu ili intervjue koje su polaznice radionica kreativnog pisanja radile sa Zvonkom Karanovićem i Anom Miloš, a imaćete i uvid u radove nastale tokom jesenjeg ciklusa radionica, kao i još mnogo toga zanimljivog u vezi sa savremenom književnošću.

Post a Comment